26. lokakuuta 2012

Pieniä askeleita Jouluun

1. Joulukorttitalkoot ovat jo alkaneet....


...tässä vain muutama esimerkki!

2. Joulukarkki-kokeiluja! Tässä marsipaani-suklaakonvehteja, kolakarkeista tuli niin jäätävän rumia, että en kehtaa laittaa kuvaa. Se kasa muistutti ihan....... jotain.



3. Kynttilöiden ahkeraa polttamista ja kaunis helmipuku kynttilälyhdylle. ( Ohje Suuresta Joulu kirjasta, josta oli juttua myös täällä .)


Näihin tarvittiin siis vain rautalankaa, helmiä ja vähän solmintataitoja sekä taistelutahtoa ;D Kivoja tuli lopulta.

4. Omena-riisipuuroa! Sanon vain, että vähänkö tuli joulufiilis! Nam =)


6. Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä ENSILUMI! Siitä ei ole nyt kuvaa ja tylsänä realistina toteankin, että kyllähän se tuosta viimeistään ensi viikolla jo sulaa... mutta voi tule, tule pian takaisin! :) <3

20. lokakuuta 2012

Lämpöä ja valoa

Yksi syksyn ja talven ihanimmista jutuista on tieteskin kynttilät! Ne ovat niin mukavan tunnelmallisia ja luovat heti pikkuisen jouluista tunnelmaa. Onneksi kynttilät ei olekaan pelkästään joulun juttu, vaan niitä voi alkaa polttaa heti, kun illat alkaa vähän hämärtää. Ja nyt hämärtää jo ihan kunnolla! :D Yksi ilta vietettiin siskojen kanssa mukavaa aikaa syöden herkkuja ja katsellen ohjelmia netistä. Kynttilöitä oli huoneessa niin paljon, että melkein happi loppui. Mikäs siinä, hauskaa oli.....


No ainakin huomaa, että tätä kynttilää ei ole hetkeen käytetty.... Epähuomioikaa pöly, kiitos!
 



Aika kiiruhtaa kovaa vauhtia, töitä riittää ainaki näillä näkymin, jes! Tuleepaha jouluki nopeemmin, kun ei ehdi vaan kotona istuun.

13. lokakuuta 2012

Hiutaleet...

Lumihiutaleet tietty! Onhan nyt ehkä vähän aikaista jo odotella lunta, siksipä tein ihan oman ensilumen huoneeni ikkunoihin...





Vähän aikaa piti muistella, että miten tää homma nyt menikään ( kun viimeksi varmaan ala-asteella tällaisia leikellyt ) ja kerran onnistuinkin tekeen aikas hienon " hiutaleen" . Keskellä jättimäinen reikä. Hehe, se ei tosiaankaan päässyt ikkunaan . Mutta nämä onnistuivat.
Ainoastaan ärsyttää nuo typerät sinitarrat, jotka näkyy päivänvalossa silkkipaperin läpi :D Noo, kaikkea ei voi saada.


Tässä vielä syksyn väriloistoa kauneimmillaan. Tätä katsellessa tulee mieleen, että onhan se syksykin upeaa aikaa..... mutta silti, Joulu, tule jo ;)

9. lokakuuta 2012

Lemppariasioita

Nonniin nyt on ollut vähäsen hiljaista täällä johtuen kivasta pikku reissusta, jonka tuossa tein :)
Siitä ei kuitenkaan sen enempää, koska tämä postaus tulee käsittelemään kolmea lemppariasiaani joulussa. Siispä pidemmittä puheitta....

1. LEMPPARI JOULULAULU

No tätä ei tarvii kauaa miettiä! Oi Jouluyö

Tämä on vaan yksinkertaisesti maailman kaunein joululaulu mielestäni :) Tykkään kyllä tosi monenlaisista joululauluista, mutta tonttuja enemmän lähellä sydäntäni on kuitenkin ne laulut, jotka kertovat siitä ihan alkuperäisestä joulun sanomasta...
Ja sitä paitsi tätä on ihana soittaa itsekin pianolla ja laulaa korkealta ja kovaa :D ( Jep, on kivaa laulaa jo soittaa, mutta en mene vannomaan että kuulijoilla on niinkään hauskaa... Siksipä tätä ylhäisessä yksinäisyydessä )
Kävin eräässä Joululaulujen ilta- tapahtumassa viime joulun aikaan ja siellä tätä kappaletta tulkitsivat mm. Ilkka Jääskeläinen veljensä kanssa. Olin koko tapahtuman ajan odottanut että " kai ne nyt laulavat mun lempparilaulunkin?!" ja sieltähän se viimein tuli :)

Ja siltä varalta, että joku ei vielä ole saanut kiinni, että mistä laulusta puhun.... Tässä tämä ihanuus Antti Tuiskun tulkitsemana:
 
 
 
2. LEMPPARI JOULURUOKA

Tämä onkin sitten taas sitäkin vaikeampi päättää...Olen aikas kaikkiruokainen ja tykkään ihan kaikesta, mitä joulupöytään pistetään... Mutta olisikohan ihan kaikista parasta kuitenkin bataattilaatikko.

Bataattilaatikko on ainakin meidän joulupöydässä suhteellisen uusi tulokas, muutamia vuosia  siellä ollut vasta :) Nousi kuitenkin heti lempparikseni. Enpä tiedä, miten yleistä bataattilaatikko on muiden ruokapöydissä, mutta joka tapauksessa kyse on perunalaatikon tyylisestä ruuasta, väri on vain oranssimpaa ja maku jotain ihan taivaallista. Nam!


3. LEMPPARI ELOKUVA

Se perinteinen, kaikkien tuntema Lumiukko

Itse oon aina ollut huono katsomaan elokuvia ja joulunaikaan niitä ei ehdi sitäkään vähää! Jouluaattona TV:stä tuleva Lumiukko on kuitenkin jo niin perinne että se on oikeastaan pakko katsoa :D Kyllähän sen käytännössä osaa jo vaikka unissaan takaperin, mutta se nyt vain kuuluu niin vahvasti aattopäivän traditioihin, että katsottava on, vaikka mikä olis.

Loppuun pari jouluista kuvaa meidän viime joulusta ja niiden myötä ensi kertaan! :)





2. lokakuuta 2012

Lahjoja, lahjoja

Lahjastressi alkaa iskea päälle :D
Jouluhan on siis ihanaa aikaa ja yks ihanimmista asioista on miettiä lahjoja.....kun ensin nyt keksisi että mitä tekee! Kaikista parasta on tosiaan, jos tekisi lahjat itse . Viime jouluna olin sen verran kiireinen lukiolainen, että kipitin suosiolla kauppaan lahjajahtiin. Mutta nyt näyttää olevan aikaa oikeastaan enemmän kuin tarpeeksi...Jotenka haluan ehdottomasti tehdä lahjat taas itse!

Ongelma 1: Mitä ihmettä keksin?

Ongelma 2: Olenko tyytyväinen siihen?      Olen siis kovin vaativainen näiden lahjojen suhteen, en halua antaa mitään tylsää / tarpeetonta / tavanomaista / tai sellaista lahjaa, joka ei sovellu sille ihmiselle, jolle olen pakettia antamassa . Itsetehdyt lahjat on sitäpaitsi samalla osoitus rakkaudesta ( ei toki sillä että ostetut eivät olisi! Mielestäni itsetehdyissä se jotenkin vain korostuu). Haluan tehdä lahjani huolella, jotta sitä rakkautta välittyisi edes vähän enemmän.... <3

Tässä ( Kotilieden Joulunaika- kirjasta ) yksi idea, jota ehdottomasti harkitsen:

Elikkäs itsetehtyjä saippuoita! Näyttää kuulkaas ihanilta :)

Sitten oon miettinyt mm.

- jotain käsitöitä ( paitsi että mun taidoillani siitä voi tulla tuskaa. En myönnä, että kaapissani on edelleen keskeneräiset villasukat, joita olen " tehnyt " jo lähemmäs neljä vuotta... )

- itsetehtyjä kynttilöitä ( ovat kyllä ihania, mutta ehkä vähän nähtyjä, ainakin meillä )

- karkkeja, lähinnä ystäville ( ja nyt tarkoitan sellaisia ihania itsetehtyjä joulukonvehteja, toffeeta yms. enkä mitään Lauantaipussia Siwan hyllyltä :D )

Pointti on joka tapauksessa se, että persoonattomat lahjat ei tule kysymykseenkään. On kuitenkin tosi vaikeaa keksiä itse tehtyä lahjaa esim. omalle isälle. Liian usein tulen lykänneeksi jonkun salmiakkipussin käteen. Mutta oon vannonut että sitä ei tapahdu tänä vuonna!

Ainiin, hommaa ei helpota yhtään se, että ennen joulua on vielä isänpäivät ja muutamat synttärit meidän perheessä. Eli käytännössä pitää keksiä lahjat x2 jokaiselle...
       ( Tulipas pitkä, jaksaakohan kukaan edes lukea... :p )

1. lokakuuta 2012

Jollei jouluna ole lunta...

voiko joulupukki tullakaan?! :D

Mielestäni Jouluun kuuluu ehdottomasti lumi. Se on yksi suuri tunnelmantekijä, vaikka viimevuosina on siitä kyllä aika ajoin ollut vähän pulaa...Viime joulu meni vähäisen lumen merkeissä ( mutta oli sentään maa  valkoisena!), sitä edellisenä oli muistaakseni kunnon kinokset :) Sitten oli taas ne pari aikaisempaa joulua, jolloin oli aivan mustaa.... Etenkin jouluaattoaamuna sellainen näkymä on ihan hirveä, mutta kieltämättä sitten illan pimetessä ulos ei kuitenkaan näe niin....... :D Ei sillä ole enää niin väliä. Aina olen kivan joulun viettänyt oli lunta tai ei, mutta kyllähän se tunnelmaa nostaa heti monta pykälää.
 Aivan täydellinen jouluaatto-keli olisi kutakuinki tällainen. Elikkä aurinkoista ja sopiva pakkanen, sellainen -10 astetta. Ja lunta paljon!

Nämä kuvat on otettu viime talvena, mutta ei tosiaankaan jouluaattona, vaan vasta tammikuussa .  Nonniin, joulun sää tilattu, kiitooos! =)