9. lokakuuta 2012

Lemppariasioita

Nonniin nyt on ollut vähäsen hiljaista täällä johtuen kivasta pikku reissusta, jonka tuossa tein :)
Siitä ei kuitenkaan sen enempää, koska tämä postaus tulee käsittelemään kolmea lemppariasiaani joulussa. Siispä pidemmittä puheitta....

1. LEMPPARI JOULULAULU

No tätä ei tarvii kauaa miettiä! Oi Jouluyö

Tämä on vaan yksinkertaisesti maailman kaunein joululaulu mielestäni :) Tykkään kyllä tosi monenlaisista joululauluista, mutta tonttuja enemmän lähellä sydäntäni on kuitenkin ne laulut, jotka kertovat siitä ihan alkuperäisestä joulun sanomasta...
Ja sitä paitsi tätä on ihana soittaa itsekin pianolla ja laulaa korkealta ja kovaa :D ( Jep, on kivaa laulaa jo soittaa, mutta en mene vannomaan että kuulijoilla on niinkään hauskaa... Siksipä tätä ylhäisessä yksinäisyydessä )
Kävin eräässä Joululaulujen ilta- tapahtumassa viime joulun aikaan ja siellä tätä kappaletta tulkitsivat mm. Ilkka Jääskeläinen veljensä kanssa. Olin koko tapahtuman ajan odottanut että " kai ne nyt laulavat mun lempparilaulunkin?!" ja sieltähän se viimein tuli :)

Ja siltä varalta, että joku ei vielä ole saanut kiinni, että mistä laulusta puhun.... Tässä tämä ihanuus Antti Tuiskun tulkitsemana:
 
 
 
2. LEMPPARI JOULURUOKA

Tämä onkin sitten taas sitäkin vaikeampi päättää...Olen aikas kaikkiruokainen ja tykkään ihan kaikesta, mitä joulupöytään pistetään... Mutta olisikohan ihan kaikista parasta kuitenkin bataattilaatikko.

Bataattilaatikko on ainakin meidän joulupöydässä suhteellisen uusi tulokas, muutamia vuosia  siellä ollut vasta :) Nousi kuitenkin heti lempparikseni. Enpä tiedä, miten yleistä bataattilaatikko on muiden ruokapöydissä, mutta joka tapauksessa kyse on perunalaatikon tyylisestä ruuasta, väri on vain oranssimpaa ja maku jotain ihan taivaallista. Nam!


3. LEMPPARI ELOKUVA

Se perinteinen, kaikkien tuntema Lumiukko

Itse oon aina ollut huono katsomaan elokuvia ja joulunaikaan niitä ei ehdi sitäkään vähää! Jouluaattona TV:stä tuleva Lumiukko on kuitenkin jo niin perinne että se on oikeastaan pakko katsoa :D Kyllähän sen käytännössä osaa jo vaikka unissaan takaperin, mutta se nyt vain kuuluu niin vahvasti aattopäivän traditioihin, että katsottava on, vaikka mikä olis.

Loppuun pari jouluista kuvaa meidän viime joulusta ja niiden myötä ensi kertaan! :)

4 kommenttia: