1. marraskuuta 2012

Piparitaloa

Voi vitsi, marraskuu!!

Mun laskuissani tämä tarkoittaa oikeastaan sitä, että jouluun on vajaa kuukausi . Jouluaattoonhan on vielä melkein kaksi, mutta mulle joulu tarkoittaa lähinnä sitä, kun saa rehellisesti alkaa laittamaan jouluvaloja ja kuuntelemaan joulumusiikkia. Sehän tapahtuu tietenkin marras-joulukuun vaihteessa . Ihanaa =)

Tänään ajattelin esitellä meidän viimevuotisen piparirakennelman. Itseasiassa siitä on vilahtanut kuva jo jossakin aiemmassakin postauksessa, mutta tässäpä tulee vähän tarkemmin juttua.... Systeemi näyttää siis tältä:

Tuolla alla on sellainen paksu puulevy, joka on päällystetty foliolla .

Itse PIPARITALOssa ei nyt sinänsä ole mitään kovin tavallisuudesta poikkeavaa.... paitsi se, että unohdettiin siitä savupiippu!! :D Pikkuvikoja, kuka nyt savupiippua mihinkään tarvitsee? Katto on koristeltu ranskanpastilleilla ja kaupan valmiskuorrutteesta on tehty jääpuikkoja roikkumaan räystäisiin. Seinillä on lumihiutaleen mallisia nonparelleja. No yksi erikoisuus tässä kyllä on. Ikkunoissa on liivatelehtiä " ikkunaruutuina" (näyttää muuten  tosi hyvältä! ) ja sisällä on pätkä jouluvaloa ja nukkekodin kalusteita. Oli tosi nätin näköistä, kun talossa paloi sisällä valo :)

Sitten on piharakennus eli AITTA. Tosi yksinkertainen piparitalon malli, katto on päällystetty raastetulla suklaalla ja kookos- sekä mantelihiutaleilla.

Pihapiiriin kuuluvat tietysti talon asukkaat, vähän eläimiä, puita ja lumilyhty Marianne- karkkipalloista.

Mitäs pidätte? Saa nähdä, mitä keksitään tänä vuonna =)

2 kommenttia:

  1. Tykkään niin tuosta piparkakkutalosta. Ihanat ikkunat sekä jääpuikot! Hauska idis laittaa jouluvaloa taloon sisälle, varmasti oli nätti pimeessä :) mitä tarkoittaa "pätkä" jouluvaloa? Karkkipallot lumilyhtynä - aivan loistava idea! laitoit varmaan kuorrutetta pallojen väliin?

    VastaaPoista
  2. Kiitos viestistäs, Marianne :) Meillä oli sellainen kaupasta ostettu "lyhyt" jouluvalosarja, jossa oli varmaan about 10 lyhtyä... ja koko homma toimi pattereilla, eli sen pienen patterikotelon, jossa oli on/off- nappulat, piilotin vain talon taakse, johto tuli jostain sieltä seinien alta pihalle :D Tätä oli kauhean hankala jotenki selittää, toivottavasti ymmärsit :) Ja kuorrutetta laitoin lumilyhtypallojen väliin, muistan että se oli vähän haastava homma, mutta pysyiväthän ne lopulta! :)

    VastaaPoista